• Jurnal Sains Boga
    Vol 1 No 2 (2018)

    Food Science Journal Vol 1 No 2 contains various topics related to food. In this edition there are five articles from various researchers, namely the application of Mocaf flour to pound cake, a case study in a cafeteria at Karawang about the Relationship between Food Quality and Customer Satisfaction Users of Online Ojek Messaging Services, consumer acceptance of onion stick (stik bawang) by adding oyster mushrooms as added nutrients, substituting arrowroot tuber flour in making fresh bread formulations, and Consumer Acceptance of Shredded Catfish with Breadfruit Addition (Artocarpus communis) Case Study in one area at Jakarta.

    Pada jurnal sains boga terbitan volume satu dengan nomor 2  ini berisikan berbagai topik yang berkaitan dengan boga. Dalam edisi ini terdapat  lima buat artikel hasil penelitian yaitu mengenai aplikasi penggunaan tepung mocaf menjadi pound cake, studi kasus di suatu kantin di karawang mengenai Hubungan Antara Kualitas Makanan dengan Kepuasan Pelanggan Pengguna Layanan Pesan Antar Ojek Online, mengena daya terima masyarakat terhadap penambahan gizi pada stick bawang dengan menambahkan jamur tiram, subsitusi tepung umbi garut dalam membuat formulasi roti tawar, dan Penerimaan Konsumen Terhadap Abon Ikan Lele dengan Penambahan Sukun (Artocarpus communis) Studi Kasus di salah satu wilayah di Jakarta. 

  • Jurnal Sains Boga
    Vol 1 No 1 (2018)

    As the first journal published by the Department of Gastronomy, State University of Jakarta. This first volume contains various topics related to food. In this edition, there is a review article on the exclusion of dietary cholesterol from specific food restrictions. Then four food research articles, the substitution of puree banana peel in making banana cake, the effect of the heating process on making of instant Oncom, consumer acceptance of chocolate Ganache, and consumer acceptance of the addition of fresh Fettuccini with breadfruit.

     Sebagai jurnal pertama yang diterbitkan oleh Jurusan Tata Boga, Universitas Negeri Jakarta. Volume pertama ini berisikan berbagai topik yang berkaitan dengan boga. Dalam edisi ini terdapat satu buah artikel review mengenai batasan konsumsi makanan bagi penderita kolesterol di Indonesia dibandingkan dengan aturan yang ada dunia. Kemudian empat buah artikel penelitian boga yaitu  penambahan subsitusi puree kulit pisang dalam pembuatan banana cake, pengaruh teknis pemanasan terhadap pembuatan oncom instan, daya terima konsumen terhadap coklat Ganache, dan daya terima konsumen terhadap penambahan sukun dalam pasta segar Fetuccini. 

     

    JSB_Vol_1_No_1_2018.jpg

1 - 2 of 2 items